49'er fra Sletten Bådeklub til OL


Sletten Bådeklub er noget der virker. Daniel Nyborg og Nikolaj Buhl vinder gyser OL-udtagelse med 2 placeringer. En monster sejr i deres sidste sejlads sikrede de to sejlere fra Sletten den fantastiske plads til  OL i Paris. 

Klik og læs pressemeddelelsen fra DS


Johan Schubert fra Horsens til OL

Horsens Sejlklub er osse noget der virker. Klubben, som også kan bryste sig af en solid succes med 6-7 stk. topaktive J/70 både, der træner og kapsejler året rundt, kan nu sætte kryds ved to ILCA sejlere, som under ILCA EM i Athen løste billetter til OL 2024  i Frankirg.

Klik og læs om Johan Schubert og Anne- Marie Rindom fra Horsens Sejlklub


Kitesurf âla Stormende Pia på Strandlegepladsen
Ingen børn var mødt op på Strandlegepladsen, dén dag lige før jul, da Pia tog Hornbæk Havn med storm. Det benyttede en af kitesurferne sig af - ret talentfuldt eksemplar af slagsen - og tog nogle modige sving ind over den oversvømmede legeplads og tilbage til det rigtige vand ude i bugten. 
Klik og oplev gyset


Lørdags Frokoster igen


De populære Lørdagsfrokoster forsøges nu løbet igang igen. Se i kalenderen, hvor der er frie lørdage, og meld ind på en dato ved at sende en mail til Holger, kaptajnen for Lørdagsfrokosterne. Tænk over om ikke du/I kunne tage udfordringen som kok/vært op for en Lørdagsfrokost. Læs mere her, det er en sjov oplevelse og godt for fællesskabet.

Sådan bliver du gæst til Lørdagsfrokost

Sådan melder du dig til en lørdag som kok Jubilæumsmiddag
Sidste frist onsdag!

Klik for indbydelse i stort format

Klik for tilmelding, sidste frist onsdag den 22. maj.

På en stiftende generalforsamling den 15. maj 1964 blev HBK en realitet. Der var flere årsager til at danne klubben. Bl.a. den ret prosariske, at havnen - udover et antal mindre fiskefartøjer - lagde bolværk til nogle håndfulde større, hurtige motorbåde, som kunne få refunderet dele af den daværende benzinafgift, hvis der blev etableret en klub under Dansk Sejlunion. Første år kunne mønstres 40 betalende medlemmer - hvoraf 5 stadig er medlemmer i 2024! - og blandt medlemmerne var ikke udelukkende dem med hurtige motorbåde; en gruppe sejlbåde havde også plads i havnen. 

Sejlbådenes ugentlige kapsejladser afvikledes med hjælp fra Niels Bagger, som med sin motorbåd og grøn indsejlingskost ved stenmolen udgjorde start- og mållinie, og banen var ud til  W1 og tilbage til  havnehullet. 

I samme periode blev der etableret en optimistjolleafdeling, som efter kort tid arrangerede Danmarks største kapsejlads for optimister, hvert år med mere end 100 optimister. Kulminationen af entusiasme og initiativ blev ikke længe efter et projekt, som blev landskendt i sejlermiljøet på den tid: klubbens medlemmer byggede 50 flipperjoller og skabte dermed landets største jolleafdeling. Og når man nu var igang, indgik man en kontrakt med producenten Flipper Scow i Kvistgård om at bygge yderligere 50 Flipper Joller; en indsats af medlemmerne, som siden finansierede bygningen af vores nuværende klubhus.

Indholdet i denne tekst baserer sig på William Leedgaards historiske beretning om HBK's tilblivelse.Programmet er klar til alle tiders havnefest sidste weekend i juli

Årets Havnefest 2023 blev den største succes nogensinde med 15.400 betalende gæster på festpladsen. Alle sejl bliver forventeligt nok sat for en gentagelse af succesen i juli i år igen.

Klik og læs programmet for havnefesten.


Hold i dag

Nyheder

Sponsorer

Instagram