Et flot EM og en spændende familietur
Juli plejer at være den måned, hvor Bådeklubbens afdelinger holder ferie. Kølbådenes onsdagsmatcher indstilles, Ungdomsafdelingen holder en velfortjent pause i de 2 ugentlige sejladser og weekendsamlinger, og andre afdelinger er på lavt blus – bortset måske fra klubhuset. Her har der også været mange udefrakommende sejlergæster. Reglerne er som bekendt, at hvis man er medlem af en anden sejlklub, har man fri adgang til sejlklubberne rundt omkring i Danmark.
 
Men slut juni og juli har været en usædvanligt travl periode af 2018 omkring Bådeklubben. Først skulle vi vinke farvel til Pociot familien, der er på vej over Atlanten for at udleve drømmen om den ultimative oceansejlads, som kun ganske få i klubben før har fuldført. Sammen med Helsingør Pigegarde og mange venner og bekendte, sejlede Jacob og familien af sted, medens vi andre stod og tænkte og drømte om selv at sige farvel til den travle arbejdshverdag og måske, at følge efter hvis vi ellers havde mulighed for det. Medens jeg skriver dette, er Jacob og Freedom langt vestude i den engelske kanal – pudsig nok tæt på en nederlandsk sejlbåd der hedder Vrijheid – eller Freedom på hollandsk. Vi ønsker Freedom og besætningen alt godt og god vind. HBKs Steen Guttknecht har sikret, at man kan følge Freedom – både i blog og position fra linksene på forsiden af www.hbklub.dk.  
 
Juli måned bragte EM for Hobie-cats med sig. HBK har tidligere haft en del Hobies i stalden, og ikke mindst har Flemming ’Flemze’ Nilsson og Laila Frölich som ivrige HBK Hobie-sejlere vist vejen og bibragt dynamik. Udover Flemze og Laila var HBK-standeren også hejst på båden med de lokale Hobiegirls Michala Brincker og Yoanna Choleva ombord. Resultaterne og film fra begivenheden kan ses via HBK hjemmesiden. Udover at dele den glæde at Danmarks Nicolaj og Naja Bjørnholt vandt det meget prestigefyldte Gold Fleet EM, overlader jeg rapporteringen omkring stævnet til hjemmesiderne.
 
Til gengæld vil jeg gerne udtrykke mit, og Hornbæk Bådeklubs meget store tak til de ca. 40 frivillige, der var med til at gøre stævnet så succesrigt både på land og i vandet. Alle har trukket et stort læs under til tider vanskelige forhold. Jeg plejer altid at undlade at nævne navne i sådanne tilfælde, for at være sikker at man ikke glemmer nogen. Når jeg alligevel vælger at fremhæve en gruppe især, er det fordi uden dem var tingene ikke gået. Med de fysiske forhold som stævnet havde på Øststranden kunne vi slet ikke have opereret uden den kæmpe indsats fra Jacob Lassen fra Profil Autoteknik i Hornbæk. Hans nærmest utrættelige hjælp og tekniske kunnen omkring kørsel, vandopfyldning, båd- og trailerflytninger og meget mere, var uundværlig og en velsmurt motor, der holdt det hele i gang.
 
Ligeledes skal Christian Frölich fremhæves; han trådte ind sent i forløbet som logistisk mester omkring de frivillige og sørgede for, at der kom system i tingene. Jeg er ret sikker på, at Christians meget logiske måde at organisere ting og sager har været afgørende for at give stævnet den pondus, som det fik blandt sejlerne – og i øvrigt også i organisationen. En vigtig rolle under stævnet var også morgenmads- og bartjansen, der blev styret af Ole Rosdahl, Aase Kjær og Jesper Nilsson. Fra alle sejlere lød der ros omkring dét der blev serveret i baren og til morgenmaden; ikke mindst den måde det blev serveret på.
 
Omkring alt dét på vandet, der trods alt var hvad det drejede sig om, var der hellere ikke andet end ros til måden, hvorpå dét blev gennemført. 
 
På land stod Kristian Dahl for det til tider vanskelige job at sørge for, at RIF-bådene blev befolket med bådførere og gaster. Uden disse hurtige gummibåde kan et sådan stævne ikke gennemføres, og Kristians ihærdige indsats bevirkede, at der var hjælpere hver dag, og hele dagen.Der skal også lyde en stor tak fra mig til Yoanna Choleva og Michala Brincker for deres utrættelig hjælp og indsats de sidste 6 måneder hvor en hel del har skulle planlægges og samles – ikke mindst hjemmeside, præmier, sponsorer og mm. Ligeledes tak til Erik Olsen, Nina Martinussen og Nina Hylander for deres tålmodighed og aldeles effektive styring af sekretariatet.
 
2018 © Michala Brincker
 
Arrangementet var jo et EM med ikke mindre end 170 deltagende både. Et fantastisk skue, når så mange dobbeltskrog med sejl i det meste af palettens farver lå trukket op på øststranden. Eller fyldte horisonten, når der ude på vandet blev kæmpet om placeringerne. Hvordan gik det så? Det gik som smurt. Og i den forbindelse kan der ikke lyde andet end kæmpe ros til de 2 dommere H.P. Hylander fra Sverige, og vores egen Henrik ’Hønse’ Paulsen. Normalt hører man fra sejlere, at der har været bøvl på den ene eller den anden måde omkring startlinjen eller kommunikationen. Men jeg må sige at den måde, som ’Hønse’ dirigerede alt hvad der havde med vandet at gøre, var ganske imponerende og et internationalt stævne værdigt. Det var en fornøjelse at arbejde sammen med Hønse, og for sejlerne var det en fornøjelse at blive styret af ham.
 
Til sidste vil jeg gerne takke vores lokale sponsorer – Jacob Profilauto for hans indsats på land, Ilse Jacobsen for T-shirts, Jesper Bo Jacobsen for uvurderlig lån af dommerbåd, Helsingør Kommune for sponsorhjælp, Jumbo Computer for IT og printer materiel, Hornbækhus og Hotel Bretagne for husly til officials og ikke mindst Hjemmeværnet for igen at have stillet sig til rådighed med kommunikationshjælp, og uden hvilke vand og land vil ikke havde kunnet tale sammen over radioen.
 
Julian Isherwood
Hold i dag

Nyheder

Sponsorer

Instagram